Riippuvuusryhmä

Riippuvuusryhmä alkoholismista kärsiville ja heidän läheisilleen kokoontuu Lauttasaaressa perjantaisin. Ryhmä kokoontuu vuoden jokaisena perjantaina klo 17-18:30, myös juhlapyhinä ja loma-aikana, koska tällöin riippuvuuden riski voi olla kohonnut.

Ryhmä on ohjattu, mutta erityisesti vertaistuellinen. Ryhmän ohjaajana toimii erikoissairaanhoitaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Timo Mynttinen. Ryhmä on avoin, mikä tarkoittaa sitä, että ryhmään on tervetulleita kaikki alkoholismista kärsivät, heidän läheiset ja omaiset ja tarvittaessa ryhmään voi osallistua myös muita terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisia. Ryhmä on erityisesti suunnattu alkoholismista kärsiville ja muista mahdollisista addiktioista kärsiville suosittelen henkilökohtaista päihdesairaanhoitajan vastaanottoa tai ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa. Ryhmään osallistuminen vaatii päihteettömyyttä sillä hetkellä ja päihteettömyys varmistetaan tarvittaessa puhalluskokeella.

Vertaistuellinen riippuvuusryhmä tarjoaa tukea alkoholismista toipumiseen. Se tarjoaa tukea arkeen ja elämänhallintaan, ihmissuhteisiin sekä tunteiden käsittelyyn. Usein alkoholismin voidaan arvioida olevan pohjimmiltaan tunne-elämän sairaus. Riippuvuusryhmässä koettu tuki, yhteenkuuluvuuden ja hyväksytyksi tulemisen tunne vahvistaa itsetuntemusta ja lisää voimavaroja toipumiseen. Alkoholismi koettelee lähes aina myös lähipiiriä, siksi on tärkeää, että kuntoutukseen voi tarvittaessa osallistua myös läheiset. Myös läheiset tarvitsevat tukea ja apua. Ryhmän keskustelut ovat tietenkin täysin luottamuksellisia ja niitä ei saa jakaa ulkopuoliselle missään. Sitoudut vaitiolovelvollisuuteen automaattisesti samalla kun osallistut ryhmään.

Riippuvuusryhmä on maksullinen. Olet tervetullut ryhmään hankkimalla 10 x ryhmälipun. Ryhmälippua voit käyttää milloin tahansa, mutta parhaan tuen toipumiseen saat osallistumalla ryhmään viikoittain. Ryhmälippu ei ole henkilökohtainen, vaan sitä voi käyttää kaikki perheenjäsenet, omaiset, yhteisöt, ammattioppilaitokset ja koulut. 10 x ryhmälipun hinta on 300€. Sen Alv on 0%, koska ryhmätoiminta on Valviran ja AVI:n valvomaa luvanvaraista sairaanhoitoa. Ryhmälipun voit hankkia tilaamalle sen sähköpostista: info@myntcare.fi

Kysy lisää ja tule rohkeasti mukaan ilmoittautumalla ryhmään: info@myntcare.fi

 Timo Mynttinen                                             erikoissairaanhoitaja                                       Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (IASTI -sertifiointi)         040 170 1454                                                       info@myntcare.fi